Bekämpa fästingen! – Fixodida
Effektstudie på fästingar
maj 8, 2014
Hej
maj 4, 2017

Bekämpa fästingen!

Bekämpa fästingen!
Det bästa vi kan göra med fästingproblemet är att förebygga skickligt!

Här är några tips:
– Håll sig borta från områden där du vet att det finns mycket fästingar. Lövskogar längs kusten är ett exempel.
– Klä upp så du inte blottar för mycket hud.
– Se över både dig själv och din hund noggrant varje dag efter fästingar.
– Bär med dig en fästingkam eller andra typer till fästingredskap om du inte vill ta i fästinge själv.
Medicinska förebyggandet
Du finns flera olika receptbelagda preparat mot fästingar. Dessa är preparat har långvariga effekt vilket gör att du kan få en sommar med mindre fästingar. Här är några exempel på preparat:

 • Scalibor fästinghalsband. Fungerar genom att utsöndra ämnen i hundens hud, dessa ämnen dödar fästingar, myggor och sandflugork. Effekten varar i 5-6 månader, vilket gör att hunden är skyddad stora delar av säsongen. Normal badning reducerar inte effekten av halsbandet, men det bör tas bort om hunden ska tvättas med tvål.
 • Frontlinjen och EXspot appliceringsvätska. Droppas på hunden som fördelar sig själv i huden. Dödar fästingar, loppor och löss. Verkar  mot fästingar under 3-5 veckor.
  Olika raser har olika toleransnivå för preparat som detta. Du bör rådfråga din veterinär för att få reda på vad som fungerar bäst för din hund.
 • Naturmedisinsk förebyggande. Många avstår från giftiga fästingpreparat, särskilt om hunden är känslig för dom medicinska. Under de senaste åren, har det kommit ut flera produkter på marknaden som fungerar i varierande grad. Vitlök-tillskott är en av dem, men det är också mycket omdebatterat om hundar mår bra av vitlök i det långa loppet.
  Vi med hund har testa det
  giftfria fästingmedlet Fixodida (www.bratil- skudd.no) under sommaren, och vi är imponerade. Hundarna har haft lika lite fästingar som med ett Scalibor fästinghalsband köpt mot recept. Och Fixodida har garanterat inga skrämmande biverkningar som Scalibor kan ha. Inte ät det avskräckande dyrt heller, en låda med 120 tabletter kostar 299 kronor. För en liten hund innebär det att du effekt upp till tre månader med en burk. Vi med hund märkte av effekten redan efter  2-3 veckor. Fixodida är också den enda kosttillskott vi har sett att hundarna äter frivilligt och verkar tycka är gott. Vi med hund komma definitivt att fortsätta använda Fixodida som fästingmedel för våra hundar.En av våra hundar har använt Fixodida tillsammans med halsband av bärnsten, och den har inte fått en enda fästing hittils i sommar. Halsband med bärnsten verkar genom att lagra statisk elektricitet i hundens päls så att inga insekter landa på dem. Dessutom är de vackra och kan användas under hela hundens livstid. Bärnstenshalsband kan till exempel köpas på
  www. elvingsson.com. Priset varierar beroende av hundens storlek. För ett halsband till en Jack Russell terrier en omkrets runt halsen på 32 cm halsen betalade 180 svenska kronor.
  God sommar och trevlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *