FRÅGOR & SVAR – Fixodida
 
 
 

Frågor och Svar

1Kan man ge Fixodida till valpar?
Ja, när de slutat dia och börjar äta vanlig mat. Normalt är de då 8-10 veckor gamla.
2Kan man ge Fixodida till havande tikar?
Ja – även när de diar valparna, men vi rekommenderar dock att alltid rådfråga sin veterinär.
3Min hund är väldigt känslig. Kan jag ge Fixodida?
Har man ett djur med känslig mage så ska man börja med ett mindre intag under några dagar så att magen vänjer sig. Öka sedan gradvis till rekommenderat intag. Är man osäker bör man alltid fråga sin veterinär.
4Jag har följt det rekommenderade intaget men min hund får fortfarande fästingar. Vad kan jag göra?
Djur är individuella och i ditt fall bör det rekommenderade dagliga intaget temporärt ökas för att uppnå acceptabelt fästingskydd. (Enstaka fästingar kan fortfarande förekomma. Det är helt normalt, speciellt om din hund har lång päls, är lite stressad eller vistas i speciellt fästingrika områden.) Ifall den önskade fästingskyddet inte uppnås inom 10 dagar, skall intaget höjas till det dubbla. Om skyddet efter ytterligare en vecka inte ger fullgott skydd kan intaget höjas ytterligare för att uppnå önskad effekt. (Fixodida Zx™ kan inte överdoseras) När du uppnått ett resultatet du är nöjd med kan du successivt trappa ned intaget till den rekommenderade dagsdoseringen. Se även informationsfilmen
5Fungerar Fixodida lika bra till katter?
Absolut – dessutom kommer du att notera avsevärt mindre lukt från kattlådan.
6Kan Fixodida användas under jakt?
Jägare rapporterar mycket goda erfarenheter från användning av Fixodida Zx™ i samband med jakt. Utöver mindre fästingar får hunden också ökad energi inför en krävande jaktuppgift.