MONSTERFÄSTING PÅ VÄG MOT SVERIGE

Oroande fynd visar att monsterfästingar rör sig in mot vårt land både från Sibiriens tundror och söder ifrån från både Polen och Tyskland. Anledningen till att monsterfästingen nu finns i Sverige tros vara att den följt med fåglar, älgar eller hundar som varit eller kommer ifrån Baltikum och Ryssland.

Man har noterat att dessa fästingar är både större och aggressivare än de arter vi redan har i landet och fynd har redan gjorts i östra och södra Sverige.

Den främsta orsaken till att de börjar välla in över vårt land nu är den pågående klimatkrisen med ständigt ökad värme och fuktighet De bär också med sig flera dödliga sjukdomar som vi tidigare varit förskonade från.

Välj rätt skydd din hund!
För landets hundägare som rastar sina djur i naturen ökar nu farorna för varje år från allt fler och även aggressivare fästingar. Eftersom fästingmedel, som bygger på gifter och kemikalier, kan orsaka oönskade reaktioner på både hunden och dess omgivning, är det viktigare än någonsin att välja ett skydd som är rätt för dig och din hund!

Visste du att de flesta fästingmedel innehåller gifter?

Alla hundägare som rastar sina djur i naturen behöver fästingmedel för att skydda sina djur. Av sedvana köper många år efter år traditionella fästingmedel som bygger på gifter och/eller kemikalier. Anmälningar om negativa biverkningar ökar avseende sådana medel. Det kan också vara informativt att läsa hundbloggar där djurägare delar med sig av biverkningar på sina djur. Fler och fler känner efter alla larmrapporter tveksamhet för att använda sådana medel. Men vad gör man då när fästingplågan växer och man inte vill att ens djur skall angripas av fästingar?

Fixodida - ett effektivt skydd helt utan gifter

Att minska fästingplågan utan gifter och kemikalier. Det låter nästan för bra för att vara sant, men tack vare ledande forskning är det numera möjligt. En fördel med Fixodida är att produkten verkar inifrån djuret och därför inte påverkas av bad och vattenlekar. Fixodida finns i både pulver och tablettform och är idag Sveriges mest sålda giftfria medel mot fästingar.

Fixodida - passar alla husdjur

Marknaden för gröna, ekologiska alternativ ökar dramatiskt inom alla områden i vårt samhälle. Nu finns äntligen ett ekologiskt skydd, som inte bara repellerar fästingen utan dessutom. är nyttigt att ge till din hund eller katt. Fixodida kan med fördel ges under hela året.

SE NEDAN VAR DU ENKLAST KÖPER FIXODIDA!

"Jonas Wahlström - chef för Skansen-Akvariet har testat Fixodida"

Jonas Wahlström, känd djurexpert från TV har testat Fixodida.

– Det fungerar på alla arter som vi prövat medlet på här på Skansen-Akvariet, så jag kan rekommendera Fixodida till alla och ger det också till min egen hund”, säger Jonas Wahlström.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN GIFTPREPARATENS VERKAN OCH HUR FIXODIDA FUNGERAR?

De allra flesta fästingmedel fungerar så att de dödar fästingarna med hjälp av gifter som antingen ges till djuret i form av en tuggtablett som sprider giftet via blodbanorna till djuret, eller som ”spot on” preparat som anbringas i fettlagret närmast huden och sprider sig som en giftig hinna över djuret. Den tredje formen är ett halsband som har en koncentrerad form av giftet som genom halsbandets rörelser mot pälsen sprider ut giftet via pälsens fettlager. I alla dessa preparat förutsätter man att giftet skall döda fästingen, antingen när den biter, eller när den får preparatet mot sin kropp.

Fixodida har en helt annan utgångspunkt för skyddet, nämligen att avhålla fästingen från att bita överhuvudtaget! Medlet tas dagligen genom smaksatta tabletter eller att blanda några kryddmått i form av pulver i maten. Fixodida är ekologiskt och består endast av naturliga ämnen som bildas i naturen. Fästingen avhålls från att bita av de ekologiska ingredienserna i produkter. Fästingar kan fortfarande krypa i pälsen, men de faller av och en fästing som inte biter är ofarlig för djuret.

De traditionella medlen som bygger på gifter och/eller kemikalier förutsätter att man skall döda fästingen.

Vi noterar ett växande intresse bland djurägare som är både måna om sin hund och värnar miljön att man inte vill använda gifter när man kan uppnå skyddseffekt med hjälp av naturen själv.

Ingredienserna i Fixodida användes redan hos de nordamerikanska indianerna. För över 30 år sedan började en av världens främsta forskare, fil.dr. William R. Jackson, studera fulvic acid (fulvosyra) och de andra ingredienserna vilket ledde fram till produkten Fixodida.

Fler och fler människor vill bekämpa fästingplågan med ren naturkraft och inte med gifter och kemikalier. Idag är Fixodida marknadsledande bland giftfria skydd mot fästingar i Norden.

FIXODIDA KÖPER DU ENKELT PÅ NÄTET ELLER i ZOOFACKHANDELN

Apotea

Apotea.se är landets största apotek på nätet med slogan snabbt-billigt-fraktfritt. Apotea.se säljer hela Fixodida-sortimentet fraktfritt till konkurrenskraftiga priser. Apotea.se säljer också Fixotin som är ett effektivt skydd för humansidan i form av tabletter. Gå till apotea.se

Arken Zoo

Arken Zoo är Sveriges största och rikstäckande husdjurskedja. Arken Zoo har ett mycket noga utvalt sortiment, bestående av foder och tillbehör som kan tänkas behövas för ditt husdjur. Kedjan finns i hela Norden med ca 270 butiker där du kan köpa hela Fixodida-sortimentet med personlig rådgivning. ”Vi vill att ett besök hos oss ska ge dig en upplevelse, glädje och inspiration”. Gå till arkenzoo.se

Se informationsfilmen om Fixodida